ИЗЛЕТИШТЕ „ТИСА – ЖАБАЉСКИ МОСТ“

Градска стамбена агенција Зрењанин

Река Тиса, најдужа притока Дунава, након тока кроз пет Европских држава, улива се у Дунав на територији града Зрењанина, недалеко од Книћанина, и својом обалом чини западну границу градске територије у дужини од 50км.

 

На овом делу њеног тока налази се излетиште „Тиса – Жабаљски мост“, смештен у густој шуми, на само 13км од града Зрењанина поред магистралног пута Зрењанин – Нови Сад.

Уз купалиште са талпом и дечијим базеном, уређени су простор за камповање, спортски терени за кошарку и одбојку на песку, бадминтон, дечије игралиште, и два угоститељска објекта који су у власништву Града, а којим управља ЈП “ Градска стамбена агенција“.

Дозвољена је употреба роштиља и припрема разних специјалитета у режији посетилаца.

rostilj izletiste tisa 003

Излетиште је место где се одржавају разне манифестације, а свакако је највећа Првомајски уранак,  када преко 2000 наших суграђана са својом породицом и пријатељима проведе незаборавне дане у природи уз дружење, роштиљ, рибље специјајитете…

ЈП „Градска стамбена агенција“ у сарадњи са Градском Управом Зрењанин сваке године чине све да ово место постане оаза мира и зеленила за посетиоце којих је све више, не само наших суграђана већ и свих оних који воле излете у природи, а који нам долазе из околних села и градова.

Како је ово излетиште постала атрактивна и све више омиљена локација наших суграђана, потрудили смо се да употпунимо садржаје и боравак на излетишту учинимо још пријатнијим. Пре свега, велики акценат је на безбедности и сигурности свих посетилаца, посебно у летњој сезони, када је фреквенција људи много већа.

Излетиште „Тиса“ је крајем 80-их било једно од најпопуларнијих дестинација Зрењанинаца и купача и излетника из околних места. Нажалост, дешавања каснијих година ову прелепу зелену оазу је учинило да она буде бег од градске гужве само за неколицину кампера и истинске заљубљенике у природу. Годинама, па и деценијама, ово излетиште је падало у заборав.

2017.године ЈП “ Градска стамбена агенција“ Зрењанин је добила на управљање ову прелепу зелену оазу, и готово пет година чинимо све да се излетишту врати стари сјај.

Данас, на овом излетишту, у камп насељу имамо преко 40 камп-приколица и контејнера за боравак, локали који су у власништву града раде преко целе летње сезоне, а посебно смо поносни на чињеницу да је излетиште „Тиса“ постало омиљено место за породични излет и дружења.

izletiste tisa zrenjanin 020

Током летње сезоне, сваког викенда на овом излетишту дође више од 2000 посетилаца, а за Првомајски уранак забележили смо посету од преко 2500 посетилаца. Успели смо да вратимо излетиште „Тиса“ на место које му и припада. И, то није све!

ЖЕЛИМО ДА ОВО ИЗЛЕТИШТЕ БУДЕ ПРАВА ЗЕЛЕНА ОАЗА!!! ЖЕЛИМО И МОЖЕМО!!!