Популарна зрењанинска излетишта спремна за првомајске празнике

Популарна зрењанинска излетишта спремна за првомајске празнике – Драгомир Радованац директор ГСА Зрењанин

„Градска стамбена агенција од 2017. године управља излетиштима Пескара, Тиса и Мотелом, и од тада се трудимо да континуирано подижемо квалитет самих услуга за наше суграђане.
Мислим да смо успели да то доведемо на неки ниво, а у директним разговорима са суграђанима смо добили повратне информације да су задовољни тиме што смо ми урадили“, рекао је Драгомир Радованац, директор Градске стамбене агенције на самом почетку разговора са репортером портала волимзрењанин.цом.

dragomir radovanac gsa zrenjanin 002

„Један од показатеља да добро радимо и да идемо у добром правцу је и податак да је купалиште Пескара прошле године сврстано међу 4 најлепше плаже у Републици Србији, што је нама свакако сатисфакција, али нам је уједно и мотивација и подстрек да наставимо даље да радимои то још озбиљније и још боље и да све подигнемо на још већи ниво, наравно уколико будемо у могућности.“

„Као што смо и обећали нашим суграђанима прошле године, успели смо да обновимо тоалет на Мотелу, тако да ће од ове године бити у употреби нови тоалет на излетишту Мотел.
Прошле године смо определили средства за реновирање тушева и тоалета на Тиси, како би превасходно камперима обезбедили квалитетније хигијенске услове,а онда и свим другим посетиоцима овог популарног излетишта, обзиром да је интересовање од стране кампера све веће и веће.“

Кампери плаћају закуп места на излетишту а за то добијају приључак за струју, одржавање тог места а такође ГСА је у обавези да чува камп кућице или контернере у одсуству њихових власника.
“Тренутно на Тиси имамо око 40 корисника, што је око 100 људи свакодневно у сезони, мимо марине и корисника викендица који тамо већ живе, плус неколико десетина викендица, што је најбољи показатељ да је наше излетиште Тиса већ стварно постало једно место где велики број наших суграђана радо одлази, и сви ти људи су препознали то место као једно лепо место за одмор, а које је опет близу нашег града,” задовољан је Радованац.

“На самом излетишту Тиса смо мапирали проблем, превасходно оног дела где се судови перу, и ту смо решили да направимо неке измене како би решили пробеме који ту постоје са одводом, а такође и испод тушева често долази до запушења одвода због лишћа које опада, а то ћемо решити постављањем надстрешнице која неће дозвољавати да то лишће запушава одвод.

Талпа ће такође бити санирана ове године, дечији базен остаје и даље, а сваке године ангажујемо И рониоце који прероне и претраже дно Пескаре и Тисе у том делу код нашег излетишта.”

О решавању проблема са роштиљима на Тиси Радованац каже: ”Пре две године смо мапирали проблем да људи нису ради да пеку роштиљ на излетишту Тиса због саме локације роштиља, и желели смо да “свако има свој роштиљ” и да свако може да га користи у близини свог друштва или породице. Поставили смо роштилљ са таблама, како се користи, да је свако дужан да га очисти после употребе, и то је великом већином било поштовано, и они су сви у функцији и ове године.”

“Такође, ове године ће бити замењене и поломљене клупе и столови, али ћемо додати и нове, јер је управо циљ да што више људи изађе у природу, да не морају да носе столове и столице, већ да дођу, препусте се и уживају.”

Комплетан интервју на порталу волимзрењанин прочитајте ОВДЕ