У току радови на изградњи 25 станова намењених избеглим и расељеним лицима

Директор Градске стамбене агенције Драгомир Радованац обишао је данас, заједно са градоначелником града Зрењанина Симом Салапуром, замеником Сашом Сантовцем и координатором Регионалног стамбеног пројекта за Зрењанин Драгишом Албуљем, у присуству представника месне заједнице, градилиште у Клеку где ће бити изграђено 25 станова за расељена и избегла лица.

Радове на изградњи тог стамбеног објекта Град Зрењанин реализује у сарадњи с Комесаријатом за избеглице. 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је рекао да се радови изводе у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији који се финансира средствима Европске банке у сарадњи са јединицом за управљање пројектима Владе Републике Србије и да је вредност радова 960.000 евра.

“Симболичним обиласком овог градилишта, 26 година након трагичних страдања српског народа, на дан када обележавамо годишњицу акције “Олуја” овде смо у Клеку, на трећој локацији на териорији града Зренајнина на којој ће бити смештено двадесет пет породица” рекао је градоначелник Салапура и навео да је укупна вредност Фонда регионалног стамбеног програма који се спроводи у Граду Зрењанину још од 2018. године близу 2,5 милиона евра које је финансирала Светска банка, а да је Град Зрењанин обезбедио парцелу и неопходне инфраструктурне прикључке.

klek zgrada izbeglice 008

Координатор Регионалног стамбеног пројекта за Зрењанина Драгиша Албуљ је казао да је пријављено 40 потенцијалних корисника.

klek zgrada izbeglice 028

“Оно што смо до сада урадили јесте да смо прегледали све прјаве, урађена је допуна документације за одређене кориснике, урадили проверу у катастру очекујемо и проверу из  земље порекла и тада ћемо моћи да објавимо предлог листе кориснике” рекао је Албуљ напомињући да постоји правилник по коме се врши одабир корисника.

Он је рекао да ће у објекту бити пет станова од 30 квадрата, десет од по 40 квадратних метара, као и осам станова од 50 квадрата и две стамбене јединице од по 60 квадратних метара, што је одређено према потребама приликом урађене анкете пре почетка радова.

Оставите одговор