Отворен „Књижидер“ на Пескари – посебан Читалачки кутак

На градском купалишту Пескара отворен је посебан Читалачки кутак, са жељом да књиге буду доступне свима. Идеја да се на овај начин обогати културна понуда на једном од градских купалишта, потекла је од Тање Вуковић, власнице угоститељског објекта на Пескари. Иницијативу је прихватила Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“, и обезбедила почетни фонд од стотинак књига. Сви заинтересовани посетиоци могу потпуно бесплатно позајмити током боравка на плажи.

Почетак лепе сарадње између тима објекта“ Спорт цаффе 023″ и градске библиотеке, обележила је занимљива идеја библиотекара. Књиге су смештене на помало неуобичајеном месту. Уместо са полица, књиге се могу позајмити из фрижидера са књигама – „Књижидера“. Мото заједничке читалачке кампање гласи: „Расхалди главу – отвори Књижидер“.

Knjizider na Peskari u Zrenjaninu
Са отварања књизидера на Пескари у Зрењанину

„КЊИЖИДЕР“ ЈЕ ОТВОРЕН У СУБОТУ

“Књижидер” је отворен у суботу, 17. августа, на најлепши могући начин, уз игру и дружење са најмлађим Зрењанинцима, на радионици коју су осмислили библиотекари. Деца су имала задатак да у “Књижидеру” открију посебну књигу, коју су са библиотекарима читали. Након читања је уследила потрага за закопаним благом, ковчежићем у ком су се криле награде за све учеснике у потрази. Деца су наставила са одличним проводом, уз песму и плес са Николетом Видаковић, и чланицама “Фрее Данце” студија. „Књижидер“ садржи велики број издања Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“, белетристику, и књиге за децу. Сви суграђани могу допринети богаћењу књижног фонда, тако што ће донирати неке од књига из своје кућне библиотеке. Прве донације већ су почеле да пристижу, тако да ће ово лето, и она која нас тек очекују, бити у знаку квалитетних наслова на градској плажи.“- истичу библиотекари.

Са отварања књизидера на Пескари у Зрењанину

Са идејом промовисања читања и здравих животних навика, посетиоцима купалишта на располагању су лејзи бегови са џеповима за књиге, које могу користити у оквиру кафеа.

Ту је и посебно опремљен Дечји кутак, у ком ће се одржавати разноврсни програми за децу. Програм „Летњи читањац са библиотекарима“ је постао незаобилазна забава овог лета.


Радно време нове библиотеке на отвореном је сваког дана од 9 до 21 час.

 

извор: ilovezrenjanin.com

Оставите одговор