Потпуно нова талпа, са дечијим базеном, ускоро на излетишту “Тиса”

На излетишту “Тиса” у току су радови на постављању нове талпе, а радове су данас обишли заменик градоначелника Саша Сантовац, као и помоћници градоначелника Драган Ћапин, Симо салапура, као и представници Градске стамбене агенције.

Обраћајући се новинарима, заменик Сантовац је рекао да је одлука Града Зрењанина да уређује своја купалишта и да је после радова и улагања на “Пескари”, преостало и уређење излетишта на Тиси.

– Талпа која се у реци налазила била је у изизетно лошем стању и сматрали смо да као таква угрожава безбедност купача. Одлучили смо да ове године на том месту поставимо потпуно нову талпу која ће задовољити све стандарде и услове и која ће, сходно томе, испунити и очекивања наших суграђана који долазе на ово излетиште – казао је заменик Сантовац.

Како је навео, пројекат је урађен, али су у међувремену уочени одређени недостаци, те да су, како би талпа била што безбеднија и квалитетнија, урађене одређене корекције.
– Очекујемо да у наредних десет до петнаест дана радови буду завршени и да, како то процедуре налажу, добијемо сву потребну документацију, а затим да она може бити и кориштена – рекао је Сантовац указујући да ће захваљујући модерној новој талпи излетиште “Тиса” постати атрактивније и да ће, уколико то временске прилике дозволе, на том месту сигурно бити све више купача.

Nova_talpa_Tisa_Zrenjanin
помоћник Симо Салапура, заменик Саша Сантовац и извршни директор Драгомир Радованац
Nova_talpa_Tisa_Zrenjanin
Радови на уређењу нове талпе

О техничким детаљима говорио је директор Градске стамбене агенције Радиша Дупљановић који је такође указао да ће радови, како је предвиђено, бити завршени за десетак дана. Рекао је да је талпа површине 360 квадратних метара, на њој ће моћи да буде 200-250 људи, а биће дограђен и дечији базен.

– Мислимо да ће рокови бити испоштовани, јер нам је тако обећао и извођач радова. Ово је талпа, прва у Србији, која се ради по новим законом о пловилима и плутајућим објектима, и, практично на њој је рађен експеримент. Данас су овде били стручњаци лучке капетаније који су атестирали сваки понтон и добили смо потврду да сваки понтон уграђен у овој талпи испуњава предвиђене захтеве – казао је Дупљановић.

Казао је и да се изградња талпе финансира из средстава обезбеђених од Министарства туризма у износу од пет милиона, а да је из градскох буџета издвојен милион динара.

– Иначе, ово сада што се види није и коначан изглед талпе. Преко пластике биће постављена и вештачка трава, а када се заврше радови, тапла ће бити украс овог излетишта – рекао је још Дупљановић.

Оставите одговор