Купалиште “Пескара” спремно за сезону 2020

Купалиште “Пескара” спремно за сезону, припремају се нови садржаји, комфорнији и долазак до језера и паркирање

Сезона на градском купалишту “Пескара” званично почиње у понедељак, 15. јуна, а након данашње посете “Пескари”, градоначелник Чедомир Јањић изјавио је да је сигуран да ће то бити једно од најпосећенијих места у Зрењанину током предстојећег лета. 

Peskara Zrenjanin
Обилазк Пескаре са градоначелником
Peskara Zrenjanin
Последње припреме за отварање

“Спремни смо за отварање сезоне, очекују нас нови садржаји, проширујемо и паркинг простор, што је ранијих година био велики проблем, асфалтирали смо комплетну Мостарску улицу која води до купалишта, тако да смо обезбедили да и сам прилаз језерима буде много бољи. Очекујем лепо лето на Пескари, уз угоститељске и друге садржаје, такође спасилачке службе ће водити рачуна о безбедности наше деце и свих купача. За све Зрењанинце и госте нашег града улаз на купалиште ће, као и до сада, бити бесплатан”, рекао је градоначелник.

Peskara Zrenjanin
Пескара, поглед из ваздуха

Купалиштем управља јавно предузеће “Градска стамбена агенција”, чији директор Радиша Дупљановић истиче да су се потрудили да ове године сезона крене по плану и да спремно дочекају прве купаче. 

“У току је завршна фаза радова, насут је песак, очекују нас нови садржаји, нарочито за наше најмлађе суграђане. Урадили смо дренажу, што је био вишедеценијски проблем одмах после обилних падавина. Град је за све радове издвојио 10 милиона динара, што нам је омогућило да решимо и проблем паркирања. И сада са сигурношћу могу потврдити да спремно дочекујемо овогодишњу летњу сезону”, казао је Дупљановић.

Peskara Zrenjanin
Пескара, поглед из ваздуха
Пескара, поглед из ваздуха
Пескара, поглед из ваздуха

Оставите одговор