ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ПЕСКАРИ И ТИСИ

Купалишна сезона на градском купалишту Пескара и излетишту Тиса је званично отворена 15.јуна, и трајаће до 15. септембра.

Радно време купалишта на Пескари је од 08 до 20 часова, а на Тиси од 09 до 20 часова. Ангажоване су службе обезбеђења и  спасилачке службе. Упркос не адекватним временским условима, све је спремно за долазак посетилаца који се овог лета очекују у великом броју.

Izletiste Tisa Zrenjanin
Излетиште Тиса, јун 2020

Од кад су излетиште Тиса и купалиште Пескара поверени на управљање ЈП Градска стамбена агенција – Зрењанин, континуирано се води брига о редовном уређењу, и унапређењу услова ради пријатнијег боравка свих посетилаца.

Ове године се уложило пуно труда да излетишта дочекају суграђане у пуном сјају.

Обзиром на новонастале ситуације ограничених путовања услед Ковид-а 19, очекује се већи прилив посетилаца, те се сходно томе и води рачуна о обогаћивању садржаја, и комплетном уређењу.

На Тиси је уређена купалишна талпа. Услед дотрајалости претходне подлоге, постављена је нова подна подлога од квалитетне вештачке траве, као и сигурносна опрема, а све сходно закону којим су прописане мере безбедности. У складу са тим, ЈП Градска стамбена агенција је успела да својим средствима раскрчи комплетно излетиште, да редовно и квалитетно одржава хигијену, да трава буде покошена, да тоалети буду чисти. Амбијент излетишта Тиса красе два угоститељска објекта који посетиоцима пружају могућност да се освеже, а боравак употпуњују и разни спортски садржаји попут одбојке на песку, кошарке, дечијег игралишта, могућност купања у предвиђеном простору реке и обезбеђеном простору дечијег базена у оквиру талпе.

Постоји простор намењен роштиљању, као и камповању, а сви заинтересовани љубитељи природе и  камповања, могу се обратити ЈП Градска стамбена агенција – Зрењанин за све информације у вези кампа.

Иако је купалишна сезона званично почела 15.јуна, то се по атмосферским приликама никако не може закључити. Упркос томе се на градском купалишту Пескара срећу први суграђани који желе да ухвате по неки сунчев зрак, а на излетишту Тиса љубитељи природе и роштиљања.

Излетиште Тиса, јун 2020

Оставите одговор