ЛЕТО НА ПЕСКАРИ: ПОСЕТИОЦЕ ОЧЕКУЈЕ АТРАКТИВАН ПРОГРАМ

Манифестација „Зрењанинско лето на Пескари 2019“, која ће се одржати од 31. маја до 2. јуна на купалишту Пескара, најављена је на данашњој конференцији за медије.

О предстојећој манифестацији говорили су помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, директор зрењанинске Градске стамбене агенције Радиша Дупљановић, директор Туристичке организације града Зрењанина Зоран Љуботина, затим председник Мотонаутичког клуба „Мотојет“ из Новог Сада Александар Кревешић и Марко Мишкељин из зрењанинске Канцеларије за младе.

Конференција за медије

– И ове године, као и претходних лета, Град Зрењанин, са партнерима, труди се да на купалиштима понуди што богатији садржај својим суграђанима. У развој градског купалишта Пескара уложена су знатна средства и побољшана је инфраструктура. Плаже су продужене и улепшане, и прошле године је ту било и по неколико хиљада купача на дневном нивоу. Ове године решили смо да још раније отворимо сезону на Пескари – истакао је Симо Салапура.

Радиша Дупљановић је напоменуо да је једна од овогодишњих новина на купалишту Пескара и објекат за брзу храну.

– Уређена је и плажа, постављене су нове батерије на тушевима, освежен је комплетан мобилијар, проширене су трибине на терену за бич волеј… Остало је да се уради још пар ситница, али ћемо до отварања манифестације бити потпуно спремни – каже Дупљановић.

БИЋЕ ДОСТА ПРИЈАТНИХ ИЗНЕНАЂЕЊА

У име Туристичке организације, о програмским садржајима на Пескари говорио је директор Зоран Љуботина.
– Сада имамо на располагању купалиште које са правом називају зрењанинско море. С друге стране, Туристичка организација труди се да једно тако квалитетно место за одмор и рекреацију обогати садржајима. Учинићемо све да Зрењанинцима и њиховим гостима лето на Пескари буде незабораван доживљај – обећао је Љуботина.
Он је позвао све Зрењанинце да у суботу, пре 12 часова, када ће бити свечано отварање сезоне, дођу на Пескару.
– Очекујемо лепо време и доста посетилаца. Биће доста пријатних изненађења, имаћемо и музички концерт, па традиционалну манифестацију „Аква бајк Мотојет“, па такмичења, дечје програме… – најавио је Љуботина.
Председник новосадског „Мотојет“ клуба Александар Кревешић захвалио се градским институцијама што су већ четврту годину за редом укључени у програм лета на Пескари.
– Од 2017. године учествујемо баш у свечаности отварања. „Мотојет Х2О адреналин“ је манифестација која популарише мотонаутику код најмлађих, а све са акцентом на безбедности. Град Зрењанин као град на две реке погодан је за акванаутику, деца лако могу доћи у додир са чамцима или скутерима. Наш циљ је да их обучимо безбедном руковању скутерима. Због тога ћемо у петак и суботу организовати теоријску и практичну обуку на Пескари. Деца ће се учити вожњи око бова, а затим и вожњи стајаћег скутера. Биће и забавне вожње у гуми. А у недељу је тест спретности, уз поделу диплома – најавио је Кревешић.

Купалиште Пескара

Он је нагласио да ће манифестација протећи уз максималне безбедоносне мере. Кревешић је искористио прилику и да похвали зрењанинско језеро Пескара, истичући га као једно од најлепших у Србији.

У име зрењанинске Канцеларије за младе Марко Мишкељин је рекао да су се млади са задовољством придружили организовању манифестације на Пескари.

Он је најавио учешће атрактивних зрењанинских музичких група у забавном делу програма.

 

 

извор: zrenjaninski.com

Оставите одговор