БЕСПЛАТНА ШКОЛА МОТОНАУТИКЕ И АТРАКТИВНЕ ОБУКЕ НА ПЕСКАРИ

Mанифестација „мотојет х2о адреналин“, односно школа мотонаутике, одржаће се по четврти пут у зрењанину, у оквиру свечаног отварања сезоне „лето на пескари 2019“.​

– Ми смо гости на свечаном отварању купалишне сезоне на Пескари. У Зрењанину смо почели са активностима 2016. године, као део манифестације „Дани пива“, али смо и ми и надлежни из града увидели да школа скутера крене у ранијем термину – каже за портал зрењанински.цом Александар Кревешић, председник Мотонаутичког клуба „Мотојет“ из Новог Сада, који је један од најактивнијих у Србији.

Циљ манифестације је да се младима представи мотонаутика, која може да буде разонода и рекреација са пријатељима или породицом, али може бити и грана спорта.

Мотонаутички клуб „Мотојет“ из Новог Сада

– Тај спорт код нас још увек није довољно познат и развијен, а веома је атрактиван. Он је, међутим, и веома ризичан, тако да постоји велика потреба за едукацијом, нарочито младих. Деци треба указати да вожња скутера може бити опасна, да се не може учествовати у воденом саобраћају без дозволе, да пловило мора бити регистровано а онај ко њиме управља мора имати заштитну опрему, прслук, кацигу, рукавице…- истиче Кревешић.

Манифестација је тродневна и траје од петка, 31. маја, до недеље, 2. јуна, четири сата по дану. Сва три дана школа почиње у 13 часова, а завршава се у 17 сати. Сви полазници на крају добијају диплому. Кревешић наглашава да би доња граница за полазнике била осам, девет година, а да је оптимално време за обуку 14. и 15. година
Манифестацију подржавају Град Зрењанин, Туристичка организација Града Зрењанина и Јавна стамбена агенција, која управља купалиштем Пескара.

Град Зрењанин, ГСА, Туристичка организација и Мотонаутички клуб „Мотојет“

Информативни портал зрењанински.ком медијски је покровитељ овог догађаја.

Оставите одговор